Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Winterklaar

Winterklaar maken:

Vaak wordt gedacht dat winter klaar maken niet nodig is, of eenvoudig zelf te doen is, soms is dat ook zo. Toch hebben we regelmatig kapotte motoren waarvan de eigenaar er vanuit gegaan was de motor zelf goed winter klaar te hebben gemaakt. Gelukkig zijn de winters in Nederland meestal zo milt dat het meestal wel goed gaat. Maar… vooruit is dat lastig te bepalen, het hoeft geen -10 te worden om de motor kapot te laten bevriezen, dat kan met -2 ook.

Tegenwoordig wordt er ook vorstvrije stalling aangeboden, dit is overigens iets anders dan verwarmde stalling. In vorstvrije en verwarmde stalling wordt gezegd dat uw boot niet winter klaar gemaakt hoeft te worden, daar er immers niks kan bevriezen. dat klopt. Maar het motorblok is en blijft van binnen wel vochtig en dat in combi met de zuurstof zorgt voor roest en corrosie.

Bij het watersysteem zorgt achterblijven van vocht voor bacterie opbouw. Heeft u wel eens onder een microscoop gekeken hoe dat er uit ziet ???? Het vullen van de motor en drinkwatersysteem met antivries zorgt er voor dat de motor niet verder corrodeert en het drinkwatersysteem geen extra bacterie opbouw heeft.

WIJ WERKEN MET EEN MILIEU VRIENDELIJKE ANTIVRIES !

Neem niet het risico !

Laat voor relatief weinig geld een vakman uw motor, drinkwatersysteem, boiler, toilet, vuilwatertank, generator en airco winter klaar maken. De kosten die ontstaan door kapot vriezen staan niet in verhouding tot de kosten van winter klaarmaken. Ook hier geldt dat de verzekering NIET uitbetaald als er vorst schade is door niet winter klaar maken of als u de motor zelf winter klaar heeft gemaakt. Dit ziet de verzekering als nalatig of onkunde.